Cultură şi sport

„GENDERDOC-M” INTENȚIONEAZĂ SĂ DESFĂȘOARE SÂMBĂTĂ LA AMIAZĂ MARȘUL „FĂRĂ FRICĂ”

18 mai, 2018

Organizaţia neguvernamentală care apără drepturile persoanelor cu orientare sexuală netradițională „Genderdoc-M” îşi încheie pregătirile pentru desfășurarea marșului „Fără Frică”, care va avea loc sâmbătă la amiază.

Solicitat de agenția INFOTAG, unul dintre liderii organizației, Alexei Marcicov, a spus că se așteaptă ca la marș să participe 500-600 de persoane, la fel ca şi în anul trecut.

„Am primit autorizaţia autorităților municipale pentru desfășurarea marșului și sperăm ca statul să ne asigure dreptul la libera exprimare. Democrația este acolo unde statul desparte forțele opuse, dar nu le provoacă la confruntări”, a subliniat Marcicov.

Printre oponenții marșului persoanelor cu orientare sexuală netradițională se numără Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove, care consideră că statul în care peste 90% din populație sunt credincioși ortodocși nu trebuie să permită astfel de manifestații în centrul orașului. Secretarul Mitropoliei, Vadim Cheibaș, s-a adresat oficial către autoritățile orășenești cu rugămintea de a nu acorda organizației „Genderdoc-M” permisiunea de a organiza marșul pe strada București din centrul capitalei.

„Cu siguranță vom avea contramanifestanți, cunoaștem asta. Dar lasă și ei să se adune și să organizeze marșuri, dar să nu ne împiedice pe noi, oameni curajoși, cărora nu le este frică să iasă în societatea moldovenească”, a spus Marcicov, care consideră că, din cauza „intoleranței faţă de asemenea oameni în societate, multora le este frică să iasă la marș”.

Întrebat câți membri are organizația moldovenească „Genderdoc-M”, Marcicov a spus că „astăzi sunt un pic peste 300 de oameni”.

„Vom ajunge la mii atunci când în societatea moldovenească nu va mai fi periculos pentru oameni să fie văzuţi”, a conchis el.

INFOTAG precizează: Începând cu 16 mai, organizația „Genderdoc-M” organizează festivalul de patru zile „Moldova Pride”, care include diverse seminare, mese rotunde, discuții, precum și marșul „Fără frică”. La ceremonia de deschidere a festivalului, precum și la arborarea steagului din fața sediului organizației, au participat Ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, și Ambasadoarea Marii Britanii, Lucy Joyce, precum şi reprezentanți ai Ambasadei Olandei în Moldova cu reședință în România, dar și oaspeți străini ai festivalului.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.05.18 14:20 Diana
    Oamenii acest au sovestie?
  2. 2018.05.18 14:21 Sergiu
    De ce noi stam si tacem, de ce dam posibilitatea ca asa fel de oameni fac parada si mars?
  3. 2018.05.18 14:22 Fima
    Marcicov deja este barbat in virsta el deja este pensionar, el nu trebue sa ocupa cu asa ceva - Rusine!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.