Cultură şi sport

LA MUZEUL NAȚIONAL DE ARTĂ ESTE A FOST VERNISATĂ O EXPOZIȚIE DE PICTURI ȘI FOTOGRAFII ALE PICTORULUI GERMAN SIGMAR POLKE

07 iunie, 2018

La Muzeul Naţional de Artă al Moldovei a fost vernisată expoziția „Muzică de origine necunoscută”, semnată de pictorul, graficianul şi fotograful german Sigmar Polke, care va fi deschisă până pe 29 iunie. Expoziţia este organizată de Centrul Cultural German AKZENTE, în parteneriat cu Ambasada Germaniei în Moldova, cu sprijinul Institutului Goethe din România.

Solicitată de agenția INFOTAG, directoarea Centrului, Corina Gârla, a spus că sunt expuse 40 de lucrări în original ale pictorului, scrise în guașă, în care este reflectată critica societăţii de consum şi a evenimentelor politice din perioada lui.

„Sunt lucrările unuia dintre cei mai reprezentativi pictori ai secolului XX-lea, iar colecția a fost făcută de însăși autorul în 1996, la solicitarea Institutului pentru Relații Externe din Germania. Noi, la rândul nostru, am decis să promovăm creația lui, care este recunoscută în toată lumea”, a spus ea.

Potrivit ei, ca o completare a expoziției, pe 8 și 9 iunie, în cadrul Muzeului va avea loc un atelier de gândire critică în artă, la care vor participa 20 de studenți de la arte, fiind ghidați de un expert de la Institutul de Relaţii Internaţionale din Germania.

INFOTAG precizează: Sigmar Polke (1941-2010) a fost un maestru al postmodernismului german, un clasic al artei din secolul al XX-lea. El a experimentat cu o gamă largă de stiluri, discipline și materiale. În anii '70 s-a concentrat pe fotografie și s-a întors la pictură abia în 1980, când a lansat lucrări abstracte, create cu ajutorul reacțiilor chimice la amestecarea vopselelor cu alte materiale. De-a lungul carierei sale creative, Polke a fost atras de experimente cu diferite tehnici și tehnologii, combinând tehnicile de gravare clasică cu tehnologii moderne.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.06.08 16:09 Nina
    Asa eviniment ne deschide ochii mai larg...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.