Cultură şi sport

VINERI, LA ORHEIUL VECHI ÎNCEPE FESTIVALUL DE MUZICĂ CLASICĂ DESCOPERА

14 iunie, 2018

Vineri, la Orheiul Vechi începe Festivalul de muzică clasică în aer liber DescOPERА. Ediţia a treia a festivalului se va desfăşura în amfiteatrul natural de la Butuceni.

Organizatorii au comunicat pentru INFOTAG că, timp de trei zile, vizitatorii vor putea asculta muzică clasică în interpretarea orchestrelor şi soliştilor moldoveni şi străini, sub bagheta renumitului dirijor austriac Friedrich Pfeiffer.

În primea seară a festivalului va fi prezentată cea mai faimoasă lucrare a compozitorului german Carl Orff – monumentala cantată scenică „Carmina Burana”, în interpretarea sopranei Tatiana Costiuc, tenorului român Sorin Lupu şi baritonului Andrei Otean. Soliştii vor fi acompaniați de Capela Corală Academică „Doina” şi Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale.

Sâmbătă, spectatorii vor putea urmări opera „Nabucco”, de Giuseppe Verdi, în regia lui Andrea Battistini (Italia). Opera va fi interpretată de soliștii de operă, orchestra, corul și baletul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Cea de-a treia seară va fi consacrată, ca de obicei, Regelui Valsului – Johann Strauss. De această va fi interpretat valsul „Dunărea albastră”, scris în 1866 şi care este simbolul muzical al Austriei.

Oaspeții vor avea posibilitatea să viziteze siturile, mănăstirea, complexele rupestre creștine, muzeul și gospodăriile oamenilor care păstrează atmosfera secolelor trecute, dar și să participe la masterclass-uri culinare inedite, pregătite de gazdele evenimentului.

Biletele la festival costă între 200 şi 300 de lei. Pentru studenţi şi pensionari preţul este de 150 lei.

Participanţii pot ajunge la festival atât cu maşina personală, cât şi cu transportul special organizat.

Evenimentul face parte din campania de promovare a Moldovei ca destinație turistică, „Fii Oaspetele Nostru” și este organizat sub egida brandului turistic de țară Pomul Vieții și a brandului național Vinul Moldovei.

Festivalul este organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării şi susținut de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare în Republica Moldova.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.