Cultură şi sport

BIBLIOTECA NAȚIONALĂ A ORGANIZAT PENTRU PRIMA DATĂ ZIUA CULTURII JAPONEZE

19 iunie, 2018

Mați, Biblioteca Națională (BNRM) a organizat pentru prima dată Ziua Culturii Japoneze, eveniment căruia i-a consacrat un şir de activități.

Solicitat de agenția INFOTAG, Ambasadorul Japoniei în Moldova, Masanobu Yoshii, a spus că organizarea expoziției de cărți privind cultura şi istoria Japoniei și a expoziției de Ikebana (aranjamente florale în stil japonez – „I.”) tinde să-i familiarizeze pe cetățeni cu o cultură străină, să le inspire dorința de a vizita această țară, precum și să consolideze relațiile de prietenie dintre Moldova și Japonia.

„Am discutat mai demult cu BNRM despre organizarea acestui eveniment, deoarece cultura este baza de înțelegere, iar Moldova și Japonia au relații foarte bune în diferite domenii și ar fi bine ca acestea să fie extinse și printr-un schimb de experiență cultural, precum în domeniul biblioteconomiei. Un impuls a fost dat de bibliotecara româncă care este conferențiar la o universitate din SUA, Dr. Hermina G. B. Anghelescu, ce a fost plecată în Japonia și a decis să promoveze cultura țării atât prin intermediul bibliotecilor din România, cât și din Moldova”, a spus el.

Unul dintre organizatorii evenimentului, Vera Osoianu, a spus că BNRM ar vrea ca acest eveniment să fie organizat cât mai des și „să devină o tradiție în Moldova”.

„Acest eveniment este unic pentru bibliotecă, deoarece nu am mai organizat astfel de expoziții până acum și am vrea ca și bibliotecarele din Moldova să aibă o așa ocazie să participe la schimb de experiență cu cele din alte țări, promovând astfel cultura naţională la nivel mondial”, a conchis ea.

În cadrul evenimentului a avut loc conferința „Japonia: Biblioteci și bibliotecari. Experiențe de interes pentru Republica Moldova”, care urmează să fie organizată miercuri și la Cahul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.