Cultură şi sport

ŞEFA BIROULUI RELAŢII CU DIASPORA ŞI-A DAT DEMISIA

27 iunie, 2018

Şefa Biroului Relaţii cu Diaspora, Olga Coptu, şi-a dat demisia. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta ea a nunţat pe pagina sa de facebook.

„Astăzi am depus cererea de demisie. Este o decizie asumată, la care am ajuns conștient și vreau să aduc sincere mulțumiri celor care au fost alături și care au colaborat cu noi”, a scris Coptu.

Ea a menţionat că „mai este foarte mult de făcut în domeniul diasporă, migrație și dezvoltare”.

„Cu siguranță, în țara noastră este nevoie să prioritizăm acest domeniu. Rămân cu ferma convingere că nicio strategie de țară nu poate fi făcută fără a se ține cont de cetățenii noștri din diasporă”, a scris Coptu.

Ea nu a spus care sunt motifvele pentru care pleacă din funcţie, precum şi ce va face în continuare, scriind doar că planifică “să se bucure de viaţă”.

Olga Coptu a devenit şefă a Biroului Relaţii cu Diaspora în iulie 2016, fiind numită prin hotărâre de guvern. Ea l-a înlocuit în această funcţie pe Valeriu Turea, care a fost numit consilier al Ambasadei Moldovei în România.

Olga Coptu este o exponentă a diasporei Republicii Moldova din Italia, revenită acasă în anul 2014. A absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior, absolvind și Facultatea de Științe Politice și Relații Internaționale a Universității „La Sapienza di Roma” din Italia. În 2009, ea a înființat ziarul migranților moldoveni „Gazeta Basarabiei”, care a fost distribuit în mai multe țări, precum Italia, Franța, Portugalia, Elveția, Belgia, Grecia. Anterior, a activat în cadrul Biroului Relații Interetnice și la Ministerul Culturii.

Printre moldovenii migranți care muncesc în străinătate se vehiculează că la alegerile parlamentare din toamnă Olga Coptu ar putea pretinde la unul din cele două mandate de deputat în Parlament din circumscripțiile electorale pentru diaspora moldovenească din Europa şi America. Se mai cunoaşte că la mandatul de deputat din circumscripţia SUA şi Canada pretinde vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghileţchi. În ajun, cunoscuta jurnalistă și activistă civică Nata Albot a anunţat că ar putea candida la funcţia de deputat din partea diasporei. Nata Albot a plecat de câțiva ani în Canada, însă revine în fiecare an pentru a realiza un şir de proiecte şi festivaluri în Moldova.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.