Cultură şi sport

ÎN INSTITUŢIILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR DIN MOLDOVA SUNT NECESARE PESTE 2 MII DE CADRE DIDACTICE

18 iulie, 2018

În instituţiile de învăţământ preuniversitar din Moldova sunt necesare peste 2 mii de cadre didactice. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a anunţat miercuri, la şedinţa Comisiei parlamentare pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, şeful de direcție al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Valentin Crudu, care a prezentat un raport privind pregătirea instituțiilor de învățământ pentru anul de studii 2018-2019.

Potrivit lui, această problemă va fi soluționată parțial odată cu angajarea absolvenților din anul curent.

“Gradul de acoperire a locurilor vacante prin repartizarea absolvenților cu profil pedagogic constituie 31%. Se atestă deficit, în special, a cadrelor didactice la specialitățile matematică, fizică, chimie, pedagogie preșcolară, pedagogia învățământului primar”, a menționat Crudu.

El a comunicat că în şcoli şi grădiniţe se fac reparații capitale și curente, se asigură condiții igienico-sanitare, se pregătesc instituțiile către perioada rece a anului, se examinează asigurarea alimentării calitative a copiilor, se pregătesc autobuzele şcolare și se creează condiții de acces în edificii pentru elevii cu cerințe educaționale speciale.

Valentin Crudu a menţionat că, în acest scop, în anul 2018 au fost alocate mijloace financiare în sumă de 9,8 mil. lei.

Potrivit funcţionarului, în anul curent, vor fi supuse reparației capitale 907 instituții de învățământ secundar general din totalul de 1 253. Totodată, 845 de grădiniţe au fost renovate prin Programul de asistență tehnică și financiară acordată Republicii Moldova de Guvernul României.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.07.18 19:22 Raisa
    Este aproape de catastrofa...
  2. 2018.07.18 19:24 Faina
    Dl Crudu are 100 de procente dreptate...
  3. 2018.07.18 19:25 Anatol
    Cum se poate asa, unde era doamna Buliga si Monica Babauc?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.