Cultură şi sport

REPREZENTANȚII MAI MULTOR FEDERAȚII DE SPORT DIN MOLDOVA AU PROTESTAT LA SEDIUL PAS

27 iulie, 2018

Reprezentanții mai multor federații de sport din Moldova au desfăşurat vineri în fața sediului formaţiunii de opoziție de dreapta Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) un protest cu genericul „Pro Arena Chișinău!”

Potrivit agenției INFOTAG, la acțiune au participat circa 100 de sportivi, reprezentanți ai federațiilor naționale de volei, rugby, ciclism, judo, tenis și alte sporturi. Ei țineau steagurile Moldovei, scandând „Sportul este o prioritate!”, „Jos mâna de pe sport!”, „Pro Arena Chișinău!”.

Vicepreședintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv, Nicolae Piatac, a menționat că „sportivii din republică așteaptă de mult construcția unui astfel de complex, iar unii politicieni au declarat că Arena Chișinău nu este o prioritate”.

„Moldova este unica țară din Europa care nu își poate permite să găzduiască competiții internaționale la mai multe discipline. Sportul autohton are nevoie de un complex multifuncțional. Maia Sandu (liderul PAS – „I.”) trebuie să-şi ceară scuze pentru declarațiile făcute împotriva construcției acestuia”, consideră el.

În faţa protestatarilor a ieșit secretarul general al PAS, Igor Grosu, care a calificat protestul drept „o acțiune politică”, ai cărei organizatori „îi folosesc pe tineri în jocul lui Plahotniuc (liderul Partidului Democrat de guvernare – „I.”)”.

„Banii din buget trebuie să fie cheltuiți pe direcții mult mai prioritare. Desigur, sportul nu este o excepție, dar în afară de acesta există domeniul educației, asistență medicală, unde angajații primesc salarii mizere. Iar între timp, autoritățile adoptă amendamente la legislația fiscală și aprobă legea privind stimularea fiscală pentru a legaliza banii furați de la cetățeni. Regimul lui Plahotniuc i-a trădat pe toți cetățenii Moldovei și-mi pare rău că sportivii permit să fie folosiți în jocul politic al oligarhilor”, consideră el.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.07.28 13:47 Simion
    Unde si cum noi mergem su asa mare razdrai in societatea noastra?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.