Cultură şi sport

INSTANȚA DE JUDECATĂ A SANCȚIONAT O COMPANIE PENTRU PUBLICITATE CU CONOTAȚIE SEXUALĂ ȘI SEXISTĂ

07 august, 2018

Instanța de judecată a sancționat o companie pentru publicitate cu conotație sexuală și sexistă. Potrivit agenției INFOTAG, cauza a fost analizată la solicitarea Consiliului Concurenței.

Cu câteva luni în urmă, Consiliul a apelat la Judecătoria Chișinău cu cererea de a trage la răspundere administrativă compania „Guteks” pentru publicitatea covoarelor pe pagina de facebook.

Publicitatea la covoare a fost făcută publică la sfârșitul anului trecut. Pe imagine sunt prezentate picioarele a două persoane care stau pe un covor. Bărbatul este în picioare, fiind dezbrăcat de blugi până la merişoare, iar femeia stă în genunchi în faţa bărbatului, fiind îmbrăcată într-o pereche de blugi cu flori. Totodată, publicitatea conține și mesajul „Calitatea contează”.

Judecătoria a decis că publicitatea este sexistă, iar materialul dăunează onoarei și demnității femeilor. Potrivit judecătorului, publicitatea are nuanțe indecente și imaginea nu are nimic în comun cu calitatea covoarelor pe care se află bărbatul și femeia. Instanța a declarat compania „Guteks” vinovată de săvârșirea infracțiunii și a aplicat o amendă de 12 mii lei (puțin peste 600 de euro).

Compania nu a fost de acord cu sancţiunea și a atacat decizia la Curtea de Apel, care a menținut decizia primei instanțe. În 2013, în Moldova a intrat în vigoare Legea asigurării egalității de șanse, care interzice discriminarea, inclusiv de gen.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.