Cultură şi sport

​SÂMBĂTĂ, LA CHIŞINĂU VA AVEA LOC A PATRA EDIȚIE A FESTIVALULUI TINERETULUI

09 august, 2018

Sâmbătă, la ora 16.00, pe strada pietonală Eugen Doga din capitală va avea loc a patra ediție a Festivalului Tineretului.

Acesta este organizat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, UNICEF Moldova, Fondul ONU pentru Populație (UNFPA), cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului.

Solicitată de agenția INFOTAG, reprezentanta CNTM, Rodica Ciobanu, a spus că, în acest an, evenimentul se va desfășura în contextul tematicii Zilei Internaționale a Tineretului „Spații sigure pentru tineri”.

„Aceste spații, indiferent dacă sunt civice, publice, digitale sau fizice, sunt esențiale pentru a permite tinerilor să se implice, să participe și să se simtă parte a comunității din care vin”, a comunicat ea.

Potrivit ei, regiunea va fi împărțită în circa 10 zone, în care 40 de organizații de tineret își vor prezenta oportunitățile prin intermediul unor activități interactive, 20 de meșteșugari vor veni cu produse create manual, precum și vor fi organizate paneluri de discuții pe tema problemelor cu care se confruntă orașul și efectul acestora asupra tinerilor și expoziții de fotografii ce reprezintă viața unui tânăr.

„În cadrul discuției-panel, una dintre activitățile evenimentului, vor fi identificate provocările și oportunitățile în spațiile publice, civice și digitale, va fi analizat gradul de acces și participare a tinerilor în aceste spații, vor fi prezentate programe și servicii care permit implicarea tinerilor. Susținut evenimentul va fi de către un șir de interpreți autohtoni”, a spus Ciobanu.

Totodată, Festivalul Tineretului va fi o platformă de susținere a candidaturii orașului Chișinău pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului pentru 2021.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.