Cultură şi sport

GRĂDINIȚA DIN SATUL MATEUȚI ESTE A 846-A RENOVATĂ CU SPRIJINUL ROMÂNIEI

09 august, 2018

Cea de-a 846-a grădiniță renovată cu sprijinul financiar al Guvernului României a fost inaugurată miercuri în satul Mateuți, raionul Rezina.

Surse din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării au comunicat pentru INFOTAG că a fost montat acoperișul șarpant, s-au efectuat lucrări de reparație a sistemelor de apă, canalizare, ventilare și a celui electric. Au fost instalate uși și ferestre, s-a procurat mobilier pentru grupe și echipament pentru terenul de joacă.

Grădinița a beneficiat de lucrări în valoare de 3,7 mil. lei, dintre care Guvernul României a oferit 2,8 mil. lei, iar restul este contribuția locală.

Secretarul de stat al ministerului, Angela Cutasevici a spus la ceremonie că cei 75 de copii vor avea condiții mai bune pentru desfășurarea activităților, pentru dezvoltarea lor și, implicit, a comunității.

INFOTAG precizează: Grădinița fost renovată în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Moldova și administrat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM). Pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Moldova, România a alocat 26 mil. euro. De aceste fonduri au beneficiat 845 de grădiniţe, prin intermediul a 940 de proiecte gestionate de FISM.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.