Cultură şi sport

UN ORĂȘEL AL SIGURANȚEI RUTIERE A FOST CONSTRUIT LA REZINA CU SUSȚINEREA GERMANIEI

07 septembrie, 2018

La Rezina, a fost construit un orășel al siguranței rutiere pentru copii cu susținerea Republicii Federale Germania. Potrivit agenției INFOTAG, la ceremonia oficială de deschidere a orășelului a participat consulul Ambasadei Republicii Federale Germania la Chișinău Iulia Konrad, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur și Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari.

Diplomatul german a menționat că începând cu anul 2010 Guvernul federal german și poliția din Baden-Wurttemberg susțin în mod activ modernizarea poliției din Moldova.

„În această perioadă, Moldova a beneficiat de echipament, automobile și instruirii stematice din partea Germaniei. O atenție deosebită, în colaborare cu poliția moldovenească a fost acordată promovării unor norme de siguranță în traficul rutier, în special în mediul copiilor”, a spus ea.

Potrivit diplomatului, în anii 2017-2018, partea germană a acordat asistență tehnică în valoare de peste 300 de mii de euro.

„Guvernul Republicii Federale Germania va contribui și pe viitor la modernizarea și reformarea poliției din R. Moldova”, a declarat reprezentantul Ambasadei Germane.

Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a comunicat că administrația orașului a alocat o clasă mare și spațioasă pentru a consolida cunoștințele teoretice ale copiilor în domeniul siguranței rutiere.

„Suntem recunoscători pentru această investiție în infrastructura regiunii noastre. În astfel de centre, copiii vor dobândi cunoștințe importante, care vor fi utile în viață”, a spus ea.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.12 10:26 Earoslav
    Este frumos, asa ceva trebue sa exista la fie care orasel in Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.