Cultură şi sport

DUMINICĂ, LA CHIŞINĂU VA AVEA LOC O NOUĂ EDIŢIE A FESTIVALULUI ETNIILOR

14 septembrie, 2018

Duminică, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chişinău va avea cea dea-a 17-a ediţie a Festivalului Etniilor, cu genericul „Unitate prin diversitate”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la Biroul Relaţii Interetnice, care este organizatorul evenimentului, festivalul are drept scop păstrarea şi valorificarea tradițiilor minorităților naționale, promovarea dialogului intercultural și consolidarea legăturilor de prietenie între reprezentanții diferitelor grupuri etnice care trăiesc în Moldova, în contextul integrării europene a Moldovei.

Festivalul va începe cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, la care vor participa demnitari de stat, corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova, organizaţii etnoculturale republicane și municipale.

Evenimentul va continua cu o paradă a portului popular, după care la ora 10.00 va avea loc deschiderea oficială a festivalului.

Pe parcursul zilei, pe scena principală a festivalului va fi prezentat un spectacol muzical-literar cu participarea colectivelor artistice ale organizaţiilor etnoculturale din Chișinău și din raioanele republicii. Oaspeţii vor putea vizita curţile etnice şi expoziţii de carte în limba maternă a etnicilor din Moldova, expoziţii de artă decorativ-aplicativă, arte plastice şi artizanat. De asemenea, reprezentanţii etniilor îşi vor prezenta bucătăriile naţionale.

La ediţia din acest an participă circa 60 de organizaţii etnoculturale ce reprezintă 20 de etnii, multiple formaţii artistice din raioanele republicii.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.14 16:39 Jora
    Clar lucru, ca sarbatoarea sa fie frumoasa si vesla.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.