Cultură şi sport

FEDERAŢIA DE FOTBAL VA PRIMI 0,5 HECTARE DE TEREN LÂNGĂ LACUL „VALEA MORILOR” PENTRU CONSTRUIREA UNUI STADION

19 octombrie, 2018

Federaţia Moldovenească de Fotbal va primi 0,5129 hectare de teren lângă lacul din parcul „Valea morilor” din Chişinău pentru construirea şi amenajarea unui stadion pentru fotbal de plajă, cu o capacitate de 1100 locuri.

Potrivit agenţiei INFOTAG, aceasta prevede o hotărâre de guvern, publicată vineri în „Monitorul oficial”. Potrivit acesteia, Agenţia Proprietăţii Publice trebuie să asigure transmiterea terenului, aflat acum în folosinţa centrului expoziţional Moldexpo, precum şi monitorizarea procedurii de folosire a acestuia.

Terenul este transmis Federaţiei pentru o perioadă de 25 de ani prin drept de superficie, care este un tip de drept real. În baza contractului de superficie (conform Wikipedia), „apare dreptul de a folosi terenul aparţinând unei alte persoane pentru construcții”. Spre deosebire de contractul de arendă, utilizatorul terenului „poate vinde dreptul de superficie unei alte persoane, să o transmită prin moștenire și chiar să-l pună în gaj”.

Potrivit hotărârii de guvern, plata pentru terenul acordat prin superficie „va fi stabilită în conformitate cu Legea nr. 1308/1997 privind prețul normativ și procedura de vânzare și cumpărare a terenurilor, iar banii primiţi vor fi transferaţi în bugetul de stat”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.