Cultură şi sport

LA MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE ESTE INAUGURATĂ EXPOZIŢIA WORLD PRESS PHOTO 2018

21 noiembrie, 2018

Miercuri, la Muzeul Naţional de Istorie este inaugurată expoziţia de fotografii ale învingătorilor la cea mai importantă competiție fotografică la nivel mondial, World Press Photo 2018, care va fi deschisă până pe 12 decembrie.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Centrului pentru Jurnalism Independente, care a organizat evenimentul cu susţinerea financiară a Ambasadei Olandei, expoziţia se desfăşoară la Chişinău al doilea an consecutiv şi este o reflectare a principalelor evenimente din lume ale anului.

Aflată în acest an la cea de-a 61-a ediție, competiția a reunit în jur de 5 mii de fotografi din 125 de țări, care au expediat peste 73 mii de imagini.

Juriul a premiat 45 de fotografi din 25 de țări: Australia, Brazilia, Canada, Chile, China, Cehia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, India, Iran, Italia, Pakistan, Filipine, România, Rusia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Siria, Noua Zeelandă, Turcia, Marea Britanie și SUA.

Juriul a numit fotografia anului lucrarea fotografului din Venezuela Ronaldo Schemidt. Aceasta l-a imortalizat pe un participant al mitingului anticoncurențial de la Caracas din 3 mai 2017. Hainele unui venezuelean de 28 de ani au fost cuprinse de flăcări după ce rezervorul unei motociclete din apropiere a explodat. El a fost dus la spital cu arsuri de gradul I si II.

Biletele pot fi achiziționate în incinta muzeului. Prețul bilet pentru adulţi este de 10 lei, iar pentru studenți – 5 lei.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.11.22 12:59 Eva
    Sunt multe ooze care impressioneaza Tate.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.