Cultură şi sport

O COMISIE SPECIALĂ VA VERIFICA AUTENTICITATEA DIPLOMELOR DE STUDII MEDICALE ACORDATE ÎN MOLDOVA

05 decembrie, 2018

O comisie specială va verifica autenticitatea diplomelor de studii medicale eliberate de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie. Verificarea este întreprinsă în legătură cu informaţiile apărute în presă precum că în Israel au fost reţinuţi mai mulţi medici cu diploma eliberate în Moldova şi Armenia.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în afară de specialiştii lor, din comisie vor mai face parte reprezentanţi ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Comisia va examina toate dosarele studenților din cadrul universității, de la admitere până la eliberarea diplomelor de licență.

Reprezentanţii universităţii au menţionat că în materiale jurnalistice despre medicii şi farmaciştii din Israel s-a făcut referire la Republica Moldova, fără probe concludente, fapt ce prejudiciază imaginea țării și a instituției și dezinformează publicul. Mai mult chiar, instituția nu a înregistrat nicio solicitare oficială din partea Statului Israel cu privire la confirmarea sau infirmarea veridicității actelor de studii eliberate de universitate unor persoane implicate în acest caz.

INFOTAG precizează: În Israel au fost reţinuţi 40 de medici și farmaciști, care au lucrat timp de mai mulți ani în baza diplomelor eliberate în Moldova și Armenia. În investigaţiile jurnalistice se spune că medicii reţinuţi au primit diplome pentru doi ani de studii, în loc de șase ani.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.