Cultură şi sport

ASOCIAŢIA „OBERLIHT” DIN CHIŞINĂU A DEVENIT LAUREAT AL PREMIULUI IGOR ZABEL ÎN DOMENIUL CULTURII ŞI TEORIEI

07 decembrie, 2018

Asociația Tinerilor Artiști „Oberliht” din Chișinău va primi vineri unul dintre distincţiile Premiului Igor Zabel pentru Cultură și Teorie pentru anul 2018 (Igor Zabel Award for Culture and Theory 2018). Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc vineri în capitala Sloveniei, Ljubljana.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul fundației, premiul, numit în cinstea curatorului sloven Igor Zabel (1958-2005), care o perioadă îndelungată a fost redactorul-șef al „Manifesta Journal” și principalul curator al Galeriei de Artă Contemporană din Ljubljana (Moderna Galerija Ljubljana), înființată în 2008 de Asociația pentru Cultură și Teorie (Igor Zabel Association for Culture and Theory).

Premiul este acordat pentru activitatea de promovarea în lume a cunoştinţelor despre cultura vizuală a Europei Centrale și de Sud. Premiul este acordat curatorilor, teoreticienilor, scriitorilor, criticilor care reprezintă țările din această regiune.

În acest an, laureat al premiului a deveni directorul Muzeului de Artă Modernă din Varşovia, Joanna Mytkowska. De asemenea, Distincţii au mai primit Edith Erabkov (Republica Cehă), Asociația „Oberliht” (Moldova) și Centrul de Cultură Vizuală (Ucraina).

Asociația moldovenească a fost premiată „în semn de recunoștinţă pentru sprijinul său continuu față de comunitatea artistică locală și pentru interacțiunea inovatoare cu proiectele în spațiul public”.

INFOTAG precizează: Asociația nonguvernamentală „Oberliht” a fost fondată în anul 2000 și are ca scop să ofere suport tinerilor artiști și să contribuie la dezvoltarea lor personală. Ea dezvoltă și menține platforme interdisciplinare și proiecte ce vizează conectarea atât a inițiativelor locale de artă și cultură contemporană, cât și a celor internaționale, și pledează pentru un sector cultural puternic și independent în Republica Moldova și în regiune.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.