Cultură şi sport

GUVERNUL VA ALOCA 7 MIL. LEI PENTRU DEZVOLTAREA TINERETULUI

20 decembrie, 2018

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat miercuri Programul de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret, care are drept scop susținerea și dezvoltarea sectorului de tineret din Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Monica Babuc a menționat că prin acest program, în valoare de7 mil. lei, se oferă suport logistic și financiar pentru realizarea inițiativelor și proiectelor de tineret cu impact atât la nivel regional, cât și național, consolidându-se în acest mod și cooperarea cu societatea civilă.

La concurs pot aplica doar organizațiile necomerciale în care tinerii constituie două treimi din numărul de membri şi din componenţa organelor de conducere, iar scopurile lor statutare sunt orientate spre dezvoltarea personalităţii tinerilor şi integrarea lor în viaţa publică. Sunt încurajate să depună proiecte şi organizaţiile de tineret care dispun de cofinanţare, acorduri de parteneriat din partea diferitor instituţii şi donatori locali şi internaţionali şi pot justifica o contribuţie proprie de cel puţin 20% din valoarea totală a proiectului.

În cadrul Programului de Granturi pentru anul 2019 vor fi susținute proiectele care vor contribui la implementarea planului de acțiuni al Strategiei Naționale de Dezvoltare a Sectorului de Tineret 2020 în baza a patru priorități: participarea tinerilor, servicii pentru tineri, oportunități economice pentru tineri și consolidarea sectorului de tineret.

Proiectele care definesc criteriile de solicitare a finanțării vor fi evaluate de către Comisia de examinare și selectare, iar în urma obținerii unui eventual aviz pozitiv din partea Comisiei, ministerul va încheia un contract de finanțare cu aplicantul. Pentru proiectele care vor fi realizate la nivel local/regional suma acordată variază de la 70 mii de lei până la 200 mii de lei, iar pentru cele care vor fi realizate la nivel național/internațional suma minimă acordată poate fi de 100 mii de lei până la 350 mii de lei.

Dosarele pot fi depuse până la 22 ianuarie 2019. În anul 2018, au fost finanțate 23 de proiecte.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.12.20 18:03 Efimia
    Daca vrem sa stopam migratia si plecarea tineretul din tara trebue sa dam macar 70 000 000 de lei.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.