Cultură şi sport

​250 DE ELEVI MOLDOVENI VOR PARTICIPA LA WORLD SCHOLAR'S CUP

13 martie, 2019

Circa 250 de elevi din Moldova vor participa miercuri la ediţia a doua rundei regionale a competiţiei academice internaţionale WORLD SCHOLAR'S CUP.

Surse din cadrul şcolii internaţionale Heritage au comunicat agenției INFOTAG că scopul competiţiei este de a învăţa copiii să lucreze în echipă.

„La concurs vor participa elevii cu vârsta de 10-14 ani din 26 de instituţii de învăţământ din Moldova. Aceştia vor participa în 82 de echipe. Concursul cuprinde patru probe: dezbateri între echipe, test de cunoştinţe generale, scriere în echipă şi evenimentul principal – Scholar’s Bowl. Limba de desfăşurare a concursului este engleza. Subiectul ediţiei 2019 este „A World on the Margins” ”, afirmă reprezentanţii şcolii.

Cea mai bună echipă va efectua o vizită la una dintre universităţile de cercetare din SUA pentru a-și etala cunoștințele alături de 50 de echipe din alte țări.

Concursul cuprinde șase categorii tematice de întrebări: „Domeniul special”, „Istorie”, „Știință”, „Artă și muzică” și „Literatură”. Taxa de participare la concurs este de 150 lei de copil.

INFOTAG precizează: WORLD SCHOLAR'S CUP este o competiţie internațională de echipe, desfăşurat în 50 de țări începând cu anul 2006, la inițiativa omului de ştiinţă american Daniel Berdichevsky. Concursul este conceput pentru a identifica viitorii oameni de știință și lideri și pentru a contribui la descoperirea potențialului lor, unind elevi de diferite culturi pentru a discuta problemele și ideile contemporaneităţii.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.03.13 11:57 Igor
    Integrarea Moldovei si cetatanii RM la or ce structure mondiale este actuala.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.