Cultură şi sport

LA SANKT-PETERSBURG ŞI-A ÎNCEPUT LUCRĂRILE FESTIVALUL CULTURII MOLDOVENEŞTI

17 aprilie, 2019

„Văd Moldova în vise” – astfel se numeşte Festivalul culturii moldoveneşti, care s-a deschis în ajun la Sankt-Petersburg în cadrul Anului Moldovei în Rusia.

Potrivit agenţiei INFOTAG, festivalul este organizat cu susţinerea Administrației Preşedintelui RM, al Comitetului pentru Cultură din Sankt-Petersburg, al Studioului „Moldova-Film”, al Bibliotecii Centrale „Lermontov” și al Bibliotecii „Griboedov” din Sankt-Petersburg, precum și cu sprijinul Autonomiei național-culturale locale moldoveneşti.

Potrivit președintelui său, Gheorghe Para, timp de cinci zile, pe diferite platforme ale oraşului , oaspeţii vor putea participa la expoziții, prezentări, proiecții de filme moldovenești și întâlniri de creaţie cu oamenii de artă.

„Scopul proiectului nostru este de a vorbi despre cultura națiunilor. Iar corelaţia dintre culturi este evidentă. La urma urmei, astăzi, în această sală, au fost prezente aproape toate asociațiile culturale naționale din orașul nostru. Ei au venit să salute Moldova, au îmbrăcat costume naționale, au pregătit compoziții muzicale pentru a arăta că putem unifica culturile”, a declarat reporterilor reprezentanta organizatorilor, Nadejda Dobryenskaia.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.17 15:10 Irina
    Macar asa ceva daca nu sa facem lucruri mare si grandioasa.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.