Cultură şi sport

ÎN MOLDOVA VA FI MARCATĂ ZIUA INTERNAŢIONALĂ ŞI NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR

15 mai, 2019

Sâmbătă, 18 mai, în Moldova va fi marcată Ziua internaţională şi Noaptea Europeană a Muzeelor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, a menţionat că evenimentul va fi marcat pentru a 25-a oară la toate muzeele din Moldova sub patronajul Guvernului cu scopul de a prezenta societăţii oferta culturală a muzeelor şi organizaţiilor obşteşti.

„Muzeele au devenit instituții culturale și interactive complexe. În Moldova sunt 124 de muzee. Sâmbătă, de la ora 10.00 până la 23.00, la muzee vor avea loc diferite evenimente și ateliere de creaţie, iar programul se va încheia cu concerte ale interpreţilor locali și străini”, a spus Babuc.

La Muzeul Național de Artă al Moldovei, studenţii Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice vor desena portretele vizitatorilor. În grădina Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală va fi inaugurat foişorul muzical, care a fost restaurat. La Muzeul Național de Istorie, oaspeții pot veni la cinematograful în aer liber, pot vedea expoziţia de arme medievale, expoziția de motociclete, iar copiii pot participa la un program interactiv.

La Noaptea Europeană a Muzeelor va participa și Parlamentul, care va prezenta o expoziție de mașini. La Muzeul de Istorie a Chișinăului va fi inaugurată expoziția „Patrimoniul dispărut”. Diferite activităţi vor avea loc şi la muzeele raionale din Moldova, precum şi la Cetatea Soroca. Sâmbătă, intrarea la toate muzeele este gratuită.

INFOTAG precizează: Noaptea Muzeelor se desfăşoară în țările europene cu ocazia Zilei internaționale a muzeelor. Aceasta a fost inițiată de Ministerul Culturii al Franței și de Consiliului Internațional al Muzeelor la 18 mai 1977.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.05.16 11:35 Illarion
    Bine ca cineva in Moldova sa ocupa cu asa ceva.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.