Cultură şi sport

LA CHIŞINĂU A ÎNCEPUT SĂPTĂMÂNA DESIGNULUI MOLDOVENESC

04 iunie, 2019

Luni, la Chişinău, pe teritoriul Centrului industriilor creative „Artcor” şi la Palatul Naţional a început săptămâna designului moldovenesc (Moldovan Design Week).

Potrivit agenţiei INFOTAG, la „Artcor” se desfăşoară expoziţia „Design local”, unde tinerii îşi prezintă lucrările artistice, precum şi expoziţia de fotografie conceptuală. În afară de expoziţii, pe parcursul săptămânii, la „Artcor” vor avea loc mai multe workshop-uri.

La Palatul Naţional, partenerii, importatorii, producătorii locali și artiștii desfăşoară o expoziţie conceptuală a operelor și produselor lor.

Marţi, la Muzeul Naţional de Istorie va fi prezentată o selecție de scurtmetraje proiectate în competiția Zilele Filmului Moldovenesc. În aceeaşi zi, la „Artcor” va avea loc etapa naţională a concursului internaţional al tinerilor designeri Z Generation, a cărui finală va avea loc a Kiev.

Miercuri, la Centrul industriilor creative vor avea loc workshop-uri de caligrafie şi de fotografie, la care participanţii vor afla cum să utilizeze lumina, spațiul, vremea, culorile, mișcarea, subiectul și compoziția pentru a crea fotografii extraordinare.

Evenimentele sunt organizate cu sprijinul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), guvernelor Suediei și Marii Britanii în colaborare cu Asociația Companiilor de Creaţie din Moldova (COR).

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.06.06 13:04 Galina
    In acest domeniu mic si contemporan noi in Moldova avem innovatii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.