Cultură şi sport

SPORTIVII MOLDOVENI AU CUCERIT CINCI MEDALII LA JOCURILE EUROPENE DE LA MINSK

01 iulie, 2019

Sportivii moldoveni au avut o prestaţie bună la cea de-a doua ediţie a Jocurilor Europene de la Minsk, cucerind o medalie de argint şi patru medalii de bronz.

Potrivit agenției INFOTAG, după numărul de medalii, naţionala Moldovei a ocupat locul 36 printre cele 50 de ţări participante la competiţii. La prima ediţie a Jocurilor Europene, de acum patru ani, Moldova avea trei medalii, iar numărul sportivilor era de două ori mai mare.

Anastasia Nichita (antrenor Tudor Cîrlan) a obţinut medalia de bronz la lupte la categoria de greutate de până la 57 kg. În penultima zi a concursului, cel mai bun atlet al Republicii Moldova în 2018, luptătorul de stil greco-roman la categoria de greutate de până la 60 kg, Victor Ciobanu (antrenorul Mihail Cucul) a fost, de asemenea, medaliat cu bronz.

Au fost distinşi şi luptătorii moldoveni de sambo. Sabina Artemciuc (antrenor Serghei Şahov) a cucerit argintul la categoria de greutate de până la 60 kg, iar Denis Tachii, la categoria de până la 100 kg (antrenor Iulian Peatcovschi) și Paulina Eşanu, la categoria de până la 52 kg (antrenor Mihail Fistican) au luat bronzul.

Înainte de începerea jocurilor, Președintele Igor Dodon a promis că sportivii ce vor cuceri medalii vor fi distinşi cu premii de stat.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.07.01 12:46 Grigore
    Cinci medalie este foarte si foarte bine pentru Moldova.
  2. 2019.07.01 12:50 Svetlana
    Si statu moldav trebue sa da ceva medalistilor...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.