Cultură şi sport

O COMISIE PARLAMENTARĂ CERE DEMISIA MEMBRILOR CONSILIULUI AUDIOVIZUALULUI

03 iulie, 2019

Comisia parlamentară pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media va cere la şedinţa plenară demisia membrilor Consiliului Audiovizualului. Această decizie a fost luată miercuri, la şedinţa comisiei, după audierea raportului de activitate a Consiliului pentru anul 2018.

Potrivit agenției INFOTAG, deputaţii și-au exprimat nemulțumirea față de activitatea Consiliului, acesta fiind considerat politizat și insuficient de activ în situații care necesită intervenție imediată. Ei au menționat stabilirea unui monopol pe piața media și lipsa măsurilor de combatere a acestuia.

Deputatul fracţiunii Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Maria Ciobanu, a spus că, în ultimii ani, Moldova 1, care este singurul canal de televiziune publică din republică, a instaurat o cenzură „aşa cum nu a fost nici în timpul guvernării comuniste”.

„Niciun lider de opoziție nu a apărut acolo de-a lungul anilor. Cum s-a putut întâmpla ca la Moldova 1 să se instaureze cenzura?”, l-a întrebat ea pe președintele Consiliului, Dragoș Vicol.

Potrivit colegului ei de fracțiune, Octavian Ţîcu, Consiliul a devenit un instrument de pedepsire a opoziției și a disidenței în mâinile regimului oligarhic, precum și „a închis ochii la numeroasele ştiri false”.

Președintele Consiliului, la rândul său, a constatat că deputații cer de la instituția pe care o conduce mai mult decât prevede legislația, precum și a explicat că Consiliul nu poate reacţiona în regim de urgenţă la plângerile care vin, deoarece există o procedură.

El a invitat deputații să vină la ședința Consiliului pentru a vedea în ce condiții și cu ce echipamente sunt nevoiţi să lucreze angajații instituției.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.07.04 10:25 Galina
    Kak govoritsea, sam Bog velit eto sdelati!!!
  2. 2019.07.07 18:43 Afanasie
    Consiliu sta la slujba dl Plahotniuc si PDM, si punctu!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.