Cultură şi sport

LA CHIŞINĂU ÎNCEP ZILELE DIASPOREI

15 august, 2019

În perioada 15-17 august, la Chişinău se vor desfăşura Zilele Diasporei 2019.

Potrivit agenţiei INFOTAG, cu acest prilej, joi, a fost anunţată ziua uşilor deschise la Preşedinţia Republicii Moldova, Parlament şi alte organe centrale ale administraţiei publice. Totodată, în Palatul Republicii va fi organizată donare voluntară de sânge cu genericul „Salvăm împreună o viaţă Acasă!”.

Deschiderea oficială a Zilelor Diasporei va avea loc vineri la Palatul Republicii, cu participarea înalţilor oficiali ai R. Moldova, a reprezentanţilor organizaţiilor neguvernamentale, precum şi a diasporei din străinătate.

În cadrul Zilelor Diasporei, de către reprezentanţi ai centrelor pentru persoane cu dizabilităţi şi ai întreprinderilor sociale din R. Moldova va fi organizat un iarmaroc de caritate la Palatul Republicii (etajul I). Iar la etajul II se va desfăşura expoziţia „Moldova de oriunde”, organizată de reprezentanţii diasporei şi partenerii Biroului Relaţii cu Diaspora.

La data de 17 august, reprezentanţii diasporei sunt invitaţi la un picnic care se va desfăşura la complexul turistic Costeşti (Ialoveni). Aici, participanţii vor participa la activităţi de team-buildin şi sportive.

De asemenea, vor fi organizate panele de discuţie la subiecte precum: implicarea diasporei acasă; migraţie şi dezvoltare locală; discurs motivaţional.

În perioada 19-28 august, se va desfăşura Programul DOR la pensiunea La Popas, Molovata Nouă. La program sunt aşteptaţi 120 de copii din circa 20 de ţări. Programul oferă şansa tinerilor din diasporă de a-şi vizita ţara de origine, de a cunoaşte valorile şi tradiţiile naţionale autentice, oferă posibilitatea tinerilor de a comunica în limba română, fiind un loc de întâlnire a diferitor culturi, datorită mediului divers din care revin.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.