Cultură şi sport

PREȘEDINTELE IGOR DODON PROPUNE PRELUAREA EXPERIENȚEI ISLANDEI ÎN DEZVOLTAREA FOTBALULUI MOLDOVENESC

16 august, 2019

Președintele Igor Dodon propune preluarea preluării experienței altor țări, cum ar fi Islanda, în dezvoltarea fotbalului moldovenesc. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta în cadrul unei întrevederi șeful statului a discutat cu noul președinte al Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco.

Oficialii au discutat despre strategia de dezvoltare a fotbalului moldovenesc, inclusiv programul de construcție a stadioanelor pentru joc profesionist, în conformitate cu standardele internaționale.

„De asemenea, am vorbit despre construcția noilor terenuri de sport în vederea atragerii unui segment cât mai larg al populației și, în primul rând a tineretului, în practicarea fotbalului. În acest sens am menționat necesitatea preluării experienței altor țări, cum ar fi Islanda, unde, datorită construcției stadioanelor, fotbalul a devenit un gen de sport național, iar selecționata țării a obținut rezultate impresionante la campionatele europene și mondiale”, a menționat șeful statului într-un mesaj pe rețelele de socializare.

De asemenea, Igor Dodon a avut o întrevedere cu renumit fotbalist și antrenor, fost selecționer al echipei naționale de fotbal a Moldovei, Igor Dobrovolschi, care a solicitat examinarea posibilității de a i se acorda cetățenia Republicii Moldova.

„Având în vedere rolul pe care îl are Igor Dobrovolschi în fundamentarea fotbalului moldovenesc, rezultatele înregistrate de naționala noastră pe care a ghidat-o cu succes, precum și contribuția dânsului la promovarea imaginii pozitive a R. Moldova pe arenă internațională, am manifestat deschidere pentru soluționarea problemei invocate, în conformitate cu legislația RM”, a spus Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.