Cultură şi sport

LICEUL „ORIZONT” SPERĂ CĂ MOLDOVA S-A SCHIMBAT ŞI VA DEVENI ŢARĂ CU ADEVĂRAT LIBERĂ ŞI DEMOCRATĂ

06 septembrie, 2019

Liceul „Orizont” aminteşte că, „acum un an, în Republica Moldova a avut loc un act fără precedent – răpirea oamenilor, act care a șocat întreaga societate din țară și a creat o rezonanță în comunitatea internațională”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se menţionează vineri pe pagina de facebook a liceului referitor la expulzarea ilegală de către fosta guvernare a şapte profesori turci ai liceului. Autorii postării îndeamnă cetăţenii să nu uite această crimă a „puterilor negre” pentru a nu admite repetarea acesteia.

„Șapte familii au fost distruse, 18 copii au rămas fără tată. Un act incredibil de insolent și monstruos. Cinci dintre ei au avut statut de solicitant de azil, care, conform Convenției de la Geneva din 1951, trebuia să le acorde protecția statutului. Republica Moldova nu a trecut acest examen, nu am putut demonstra că suntem un stat de drept”, consideră colectivul.

Membrii acestuia au mulțumit întregii societăți moldovenești, mass-media independente din Moldova și de peste hotare, jurnaliștilor profesioniști, liderilor și reprezentanților opoziției de atunci, societății civile din Moldova și țările europene, cetățenilor conștienți care „au fost alături de familiile, colegii, elevii și părinții acestor profesori, care au susținut supremația legii împotriva acțiunilor criminale ale serviciilor secrete ale regimurilor autoritare”.

„Nu-i vom uita pe cei care au comandat, au organizat, au direcționat și au executat această crimă. Nu trebuie să uităm, ca să nu se mai repete! Noi ne-am schimbat, avem alte viziuni și credem că va veni această zi, când Republica Moldova va fi aliniată în rând cu țările libere și democratice, va avea o societate civilă dezvoltată, un sistem de drept impecabil și un stat care există pentru oameni”, subliniază autorii mesajului.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.09.06 18:53 Galina
    Numai dl Putin poate sa rezolva problema pedagogii din Turcia, el cu Erdogan sunt prieten mare.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.