Cultură şi sport

SPONSORUL HRAMULUI CHIŞINĂULUI A DEVENIT O COMPANIE CARE S-A AFLAT ÎN LITIGIU CU PRIMĂRIA CAPITALEI

15 octombrie, 2019

Compania „Regata Imobiliare” SRL este sponsorul evenimentului organizat de municipalitate cu ocazia Hramului Orașului. Potrivit agenţiei INFOTAG, „Ziarul de Gardă” aminteşte că, recent, această companie s-a aflat în litigiu cu Primăria Chișinău.

Compania „Regata Imobiliare” s-a judecat anterior cu Primăria pentru privatizarea terenului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, unde actualmente se află cafeneaua „Guguță”. În noiembrie 2018, prin decizia Curții Supreme de Justiție, „Regata Imobiliare” a obținut dreptul de a privatiza terenul aferent cafenelei și a de a construi un centru socio-cultural și de agrement în parc. Activiştii mişcării „Occupy Guguță” şi-au instalat corturile în parc pentru a nu permite ca pe acest loc să fie construit ceva. Ei au obținut amânarea începerii construcției, lucru care necesită acum decizia Consiliului Municipal Chișinău.

Primarul interimar al Chişinăului, Adrian Talmaci, a spus că angajaţii Primăriei care se ocupau de organizarea activităţilor de Hramul Oraşului nu ştiau că municipalitatea s-a aflat în litigiu cu „Regata Imobiliare”.

„Ei căutau bani pentru eveniment și s-au bucurat că pe ultima sută de metri a venit această companie. Oricum, proiectul respectiv, referitor la demolarea cafenelei, nu poate fi început până nu va fi aprobat planul urbanistic zonal prin Consiliul Municipal. Reprezentanții companiei nu insistă însă pentru eliberarea autorizației de construcție”, a spus Talmaci.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.10.15 17:07 Grigore
    Santimpla uniori...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.