Cultură şi sport

CONSILIUL AUDIOVIZUALUI A APROBAT SOLICITAREA „ACCENT TV” PRIVIND MODIFICAREA DENUMIRII ÎN „PRIMUL ÎN MOLDOVA”

21 octombrie, 2019

Consiliul Audiovizualui (CA) a aprobat, luni, solicitarea postului de televiziune „Accent TV” privind modificarea denumirii în „Primul în Moldova”. Potrivit agenției INFOTAG, decizia a fost aprobată unanim de către 6 membri CA prezenți la ședință.

Administratorul postului de televiziune „Accent TV”, Stanislav Vîjga, a anunțat că radiodifuzorul a semnat contractul de restransmisie cu televiziunea „Pervîi Kanal” și a fost întocmită grila de emisie. Logo-ul postului de televiziune va fi aproape identic cu cel rusesc.

Potrivit lui, pentru asigura prevederile legale, în special cerința conform căreia cel puțin 50% din programele audiovizuale trebuie achiziționate din statele membre ale Uniunii Europene și/sau din statele terțe participante la Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră, postul tv negociază cu agenții din Ungaria, Germania, Marea Britanie și Franța în acest sens.

„Conducerea „Pervîi Kanal” ne-a informat că va rezilia contractul cu „Prime TV” până la sfârșitul luni curente”, a spus el.

Cu toate acestea, CA nu deține informații despre rezilierea contractului cu Prime TV. Potrivit reprezentanților Consiliului, ambele contracte semnate de către „Pervîi Kanal” cu „Accent TV” și cu „Prime TV” nu sunt exclusive.

Astfel, în Republica Moldova trei posturi de televiziune vor activa cu denumirea „primul”. Este vorba despre televiziunea publică „Moldova 1”, „Prime TV”, proprietarul căruia este ex-liderul democrat Vlad Plahotniuc și „Primul în Moldova”, afiliat Partidului Socialiștilor. În același timp, acum câteva luni, „Prime TV” și-a modificat logo-ul, acesta fiind, de asemenea, aproape identic cu logo-ul „Pervîi Kanal”. Consiliul Audiovizualui, în cadrul ședinței de luni, a aprobat noul logo al postului tv, dar, totodată l-a sancționat pentru că nu a anunțat CA la timp că utilizează altă siglă.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.