Cultură şi sport

BANCA NAȚIONALĂ A MOLDOVEI ȘI EXPERT-GRUP INVITĂ ELEVII ȘI STUDENȚII ÎNTR-O CĂLĂTORIE PE „DRUMUL BANULUI”

23 octombrie, 2019

În perioada 4-8 noiembrie 2019, Banca Națională a Moldovei (BNM) și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” invită elevii și studenții din toate instituțiile de învățământ din țară într-o călătorie pe „Drumul banului”.

Surse din cadrul BNM au relatat pentru agenția INFOTAG că evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Economisirii, marcată anual pe 31 octombrie, și se va desfășura în comun cu băncile licențiate din Republica Moldova.

„Călătoria va începe la BNM, locul din care pornește drumul banilor în economie. În sala de expoziții a BNM, vizitatorii vor afla care sunt cele mai importante evenimente din istoria leului moldovenesc, dar și care sunt elementele de siguranță ale bancnotelor. „Drumul banului” va continua spre băncile comerciale, unde tinerii vor afla cum ajung banii în aceste instituții și cum ulterior acced în economia reală”, au comunicat reprezentanții BNM.

De asemenea, în cadrul vizitelor la bănci, participanții vor beneficia și de o lecție de educație financiară la care vor afla care sunt principalele concepte și produse financiare existente momentan pe piața financiară autohtonă.

Vizitele de studiu pe „Drumului banului” vor fi organizate, în perioada 4-8 noiembrie, cu începere de la ora 13:00. Accesul se va face în baza listelor întocmite în prealabil. Solicitările pentru participare pot fi transmise până pe 25 octombrie 2019, ora 16.00, la adresa electronică educatie.financiara@bnm.md sau pe profilul de Facebook al BNM.

INFOTAG precizează: „Drumul banului” este un eveniment organizat în cadrul proiectului de educație financiară „Învață! Dă sens banilor” lansat în luna martie 2019 de către BNM și Expert-Grup. Proiectul a fost inițiat cu scopul de a spori nivelul de înțelegere a principalelor concepte și produse financiare în rândul tinerilor, astfel încât, ajunși în fața unor situații cu impact financiar, aceștia să ia decizii corecte în gestionarea propriilor venituri.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.