Cultură şi sport

BIBLIOTECA NAŢIONALĂ PENTRU COPII „ION CREANGĂ” MARCHEAZĂ 75 DE ANI

18 noiembrie, 2019

Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” marchează 75 de ani de la fondare şi, cu această ocazie, desfăşoară în perioada 18-24 noiembrie „Zilele bibliotecii”.

Organizatorii au comunicat agenţiei INFOTAG că programul include expoziţii, lansări de carte, traninguri şi premierea celor mai activi cititori.

„La expoziția „BOOKuria lecturii + formă, imaginaţie, sunet, joc” sunt prezentate materiale din colecția proprie a bibliotecii, inclusiv diverse documente și mai multe tipuri de cărți, printre care ilustrate, sonore, electronice și în formă de jucării. Pe cursul săptămânii vor fi prezentate serviciile și programele populare oferite de bibliotecă utilizatorilor de diferite vârste”, a spus directorul executiv al bibliotecii, Eugenia Bejan.

Potrivit ei, „în cadrul programului sunt planificate întâlniri cu scriitorii și lansări de carte”.

„Tinerii își pot demonstra abilitățile la ringul intelectual, la concursul tinerilor traducători și la concursul posterelor. Săptămâna se va încheia cu un program festiv la Teatrul de Păpuși „Licurici”, unde vor fi premiați cei mai activi cititori, parteneri și prieteni ai bibliotecii”, a spus Bejan.

INFOTAG precizează: Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” este principala bibliotecă pentru copii din Moldova, unde sunt adunate și păstrate toate publicațiile naționale pentru copii și adolescenți. Biblioteca este destinată copiilor cu vârsta de până la 16 ani, precum și părinților, profesorilor și specialiștilor din domeniul cărților și educației pentru copii. Biblioteca este vizitată anual de aproximativ 13 mii de utilizatori. Pentru popularizarea lecturii, biblioteca desfăşoară diverse programe și evenimente, precum și cluburi de creaţie şi de lectură.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.11.19 10:26 Serafim
    Ei au grija de copii cei mici cetatanii RM, ce foarte si foarte bine.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.