Cultură şi sport

ÎN MOLDOVA ÎNCEPE SĂPTĂMÂNA LIMBII ŞI CULTURII RUSE

05 decembrie, 2019

În perioada 5-10 decembrie, în Moldova se va desfăşura săptămâna limbii şi culturii ruse.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire surse din cadrul reprezentanţei Rossotrudnicestvo, evenimentul este organizat de Universitatea Tehnologică de Stat din Penza cu sprijinul Ministerului Educației al Federației Ruse cu scopul de a populariza limba, literatura și cultura rusă în republică.

În această perioadă, în mai multe universități, licee și biblioteci din Chișinău vor avea loc prelegeri despre probleme de actualitate ale lingvisticii ruse și metodele de predare a limbii și literaturii ruse Vor fi organizate ateliere de creație și lecții demonstrative de literatură rusă cu folosirea resurselor educaționale electronice. Profesorii și elevii, lectorii universitari și studenții facultăților de filologie vor putea asista la prelegerile profesorilor de frunte ai Universității de Stat din Penza.

Programul „Săptămânii ruse” include atelierele „Tradițiile iluminării ca bază pentru formarea spațiului spiritual” și „Dincolo de vântul nordic: cultură tradițională și meșteșuguri uitate din nordul rusesc”, jocul „Maraton jubiliar”, care este un eveniment cu folosirea datelor memorabile ale științei, literaturii și culturii rusești. De asemenea, va avea loc dialogul „Literatura rusă tânără”. Din partea Federației Ruse, la eveniment vor participa mai mulţi reprezentanți ai inteligenței creative.

Potrivit organizatorilor, „Săptămâna rusă” de la Chișinău va fi „o săptămână de noi descoperiri în domeniul literaturii și artei rusești, o săptămână de întâlniri cu oameni interesanți și va servi la extinderea și consolidarea dialogului intercultural ruso-moldovenesc și a spațiului cultural și educațional rusesc al Moldovei”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.