Cultură şi sport

MINISTERUL EDUCAŢIEI A PREGĂTIT DOCUMENTELE PENTRU ÎNVĂŢAREA LA DISTANŢĂ

02 aprilie, 2020

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a pregătit documentele necesare, planul de studii şi alte acte normative pentru învăţarea la distanţă a elevilor şi studenţilor de toate nivelurile. Despre aceasta a anunţat ministrul Igor Şarov miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a menţionat că 92% dintre elevii din Moldova au posibilitatea să înveţe la distanţă, însă pentru implementarea completă a acestui tip de predare este necesară rezolvarea mai multor probleme de ordin tehnic şi logistic.

"Încercăm să îi ajutăm pe elevii şi studenţii care nu au acces la internet şi la platformele de învăţare online. În plus, dorim să implicăm părinţii în proces. De asemenea, suntem în contact permanent cu partenerii noştri internaţionali pentru a rezolva problemele prin eforturi comune", a declarat ministrul.

Potrivit lui, în Moldova nu există suficiente tablete şi laptopuri pentru învăţarea la distanţă, precum şi nu tot personalul didactic are abilităţile necesare pentru a utiliza tehnologiile digitale pentru a desfăşura procesul de învăţare online.

Şarov a spus că ministerul studiază experienţa internaţională şi examinează mai multe scenarii pentru desfăşurarea examenelor de absolvire, dintre care va fi aplicat cel mai raţional. El a precizat că ministerul nu susţine ideea anulării examenelor de bacalaureat în acest an.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.