Cultură şi sport

SINODUL BISERICII ORTODOXE DIN MOLDOVA A APROBAT PROCEDURA DE OFICIERE A SLUJBELOR DE PAŞTI ÎN CONDIŢIILE STĂRII DE URGENŢĂ

10 aprilie, 2020

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a aprobat procedura de oficiere a slujbelor de Paşti în condiţiile stării de urgenţă. Potrivit agenţiei INFOTAG, în ajun, la şedinţa Sinodului, a participat şi Preşedintele Igor Dodon.

În decizia Sinodului, publicată vineri pe pagina Mitropoliei, se menţionează că „slujbele de Florii, din Săptămâna Patimilor, precum şi de Sfintele Paşti vor fi săvârşite conform recomandărilor în condiţiile stării de urgenţă emise de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova”.

Sinodul a decis că Focul Sfânt va fi adus de la Ierusalim, sâmbătă, 18 aprilie, şi va fi distribuit delegaţiilor eparhiilor din cadrul Mitropoliei la Aeroportul Internaţional Chișinău, iar ulterior va fi repartizat prin protopopiate fiecărei parohii.

„Celebrarea sărbătorii Paștile Blajinilor se va amâna pentru datele de 6, 7 și 8 iunie 2020, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt (a Cincizecimii). Sfințirea darurilor de Paști se va face conform binecuvântării ierarhului locului, iar pentru parohiile Eparhiei de Centru va fi emis mai târziu un comunicat privind modalitatea oficierii acestui ritual pascal”, se arată în decizie.

De asemenea, Sinodul menţionează că, „în cadrul discuțiilor, Președintele țării și-a exprimat preocuparea autorităților centrale de a identifica posibilitatea acordării unui ajutor către parohii în aceste condiții de criză”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.04.14 10:31 Elena
    Este un pas corect...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.