Cultură şi sport

PREMIERUL A ÎNDEMNAT PATRONII MEDIATICI SĂ FACĂ BUSINESS CINSTIT, SĂ SPUNĂ ADEVĂRUL OAMENILOR

04 mai, 2020

Prim-ministrul Ion Chicu i-a felicitat pe jurnalişti cu ocazia Zilei libertăţii presei, exprimând apreciere pentru acei reprezentanţi ai mass-media care „fac totul pentru a informa obiectiv cetăţenii”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a scris pe reţelele sociale că „întotdeauna a fost foarte deschis pentru presă şi a prezentat informația așa cum este, fără a evita să spunem lucrurilor pe nume”.

„Însă informația obiectivă nu prea aduce bani patronilor mediatici. Publicul a fost treptat învățat cu ”Las fierbinți” și ”Garcea” - aici se fac banii pe publicitate. N-o să mai vedeți emisiuni la „posturile independente” despre oamenii care muncesc, care nu se rușinează să spună că-s cetățeni ce țin la țara noastră. Artiștii noștri redutabili nu mai încap pe ecranele ”protv-urilor” - manelele le-au luat locul. Opinia medicilor despre epidemie nu mai contează - ”experții” polivalenți au ocupat platourile. Stimați patroni mediatici, învățați-vă să faceți business cinstit, spuneți adevărul oamenilor”, a scris Chicu.

Potrivit lui, „pe piața fake-urilor voi nu mai puteți concura, oricât ați investi, căci rețelele vă iau „pâinea și untul” ”.

„Veți pierde mulți businessul, dacă nu vă schimbați atitudinea și nu livrați oamenilor informație. Și nici „finanțarea geopolitică” nu va mai fi o sursă durabilă”, a menţionat şeful Guvernului.

El consideră că, după 15 mai, când se finalizează starea de urgență, jurnaliștii vor avea acces la evenimentele importante și conferințele de presă.

„Informarea corectă a societății este prioritatea noastră, iar „presa independentă”, finanțată pe manele, nu are nici o șansă, căci moldovenii sunt cu mult mai înțelepți decât cred unii”, susţine premierul.

Preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, la fel, a felicitat jurnaliştii cu prilejul sărbătorii, menţionând rolul important al presei „în condițiile creșterii îngrijorătoare a campaniilor de dezinformare, în special prin intermediul social media”.

„Ține de etica profesională a jurnaliștilor să opună rezistență acestui proces periculos pentru democrație. Sunt sigură că adevărații profesioniști ai breslei jurnalistice sunt și vor fi ghidați în continuare exclusiv de principiile deontologice și ale adevărului”, a remarcat ea.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.