Cultură şi sport

FMF ÎNDEAMNĂ PARTENERII ŞI AMATORII DE FOTBAL SĂ RESPECTE DECIZIILE GUVERNULUI PENTRU COMBATEREA COVID-19

29 mai, 2020

Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) îndeamnă partenerii şi amatorii de fotbal să respecte deciziile Guvernului pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Potrivit agenţiei INFOTAG, FMF a venit cu o adresare în legătură cu hotărârea Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică din 26 mai, care nu permite cluburilor să înceapă procesul de antrenamente în aer liber.

FMF informează structurile de stat şi comunitatea sportivă despre faptul că scopul activităţii sale este dezvoltarea, promovarea şi protejarea fotbalului în Moldova.

"Potrivit unui studiu efectuat în 2019 de UEFA, aproximativ 12% din populaţia Moldovei joacă fotbal. Dintre aceştia, peste 50 mii sunt înregistraţi ca jucători la Federaţia de Fotbal. Avem peste 1000 de antrenori licenţiaţi, absolvenţi ai Şcolii federale de antrenori. Aproximativ 21% dintre copiii din Republica Moldova joacă fotbal, iar peste 80% dintre părinţi, ai căror copii nu joacă fotbal la şcoală, şi-ar dori acest lucru. Aceste cifre vorbesc despre importanţa şi impactul fotbalului în societate", se arată în comunicat.

Federaţia Moldovenească de Fotbal a prezentat Guvernului câteva versiuni ale modalităţilor de reluare a antrenamentelor jucătorilor de fotbal. FMF a solicitat Comisiei Naţionale de Sănătate Publică să revadă propunerile federaţiei, astfel încât jucătorii să-şi poată exercita obligaţiunile de serviciu conform contractelor în vigoare.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.05.29 12:57 Alex
    Noi nu trebue sa grabim cu antrinamente!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.