Cultură şi sport

AUTORITĂŢILE AU PERMIS RELUAREA CAMPIONATULUI MOLDOVEI DE FOTBAL, DAR MENŢIN INTERDICŢIILE PENTRU DESFĂŞURAREA NUNŢILOR

19 iunie, 2020

În Moldova sunt permise competițiile și antrenamentele jucătorilor de fotbal, dar se menţin în continuare interdicțiile pentru nunți, cumătrii, zile de naștere și alte ceremonii în masă, atât în incinta încăperilor, cât și în aer liber. Potrivit agenţiei INFOTAG, o astfel de decizie a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

„Se interzice organizarea ceremoniilor în orice instituţie, indiferent de statut public sau privat, pentru perioada de urgenţă în sănătatea publică cu posibilitatea de prelungire a interdicţiei menţionate, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice a infecţiei cu COVID-19 la nivel naţional”, se arată în hotărârea Comisiei.

În legătură cu numeroasele solicitări privind explicarea regimului de activitate a frizeriilor şi saloanelor de frumuseţe, Comisia şi-a reiterat decizia anterioară referitoare la faptul că se relansează serviciile de coafură (spălare, vopsire, aranjare şi tuns, coafat, nuanţat, ondulat, îndreptat), cu respectarea strictă a măsurilor de control şi prevenire COVID-19. Alte servicii de înfrumuseţare sunt interzise pe toată durata stării de urgenţă în sănătate publică.

De asemenea, Comisia a aprobat reluarea meciurilor de fotbal şi a antrenamentelor în aer liber. Prin coordonare cu Comisia, Federaţia Moldovenească de Fotbal a luat deja decizia de a începe campionatul Moldovei de fotbal duminică, 21 iunie. În Moldova, campionatul se desfăşoară după sistemul „primăvară-toamnă”. Acesta trebuia să înceapă în martie, dar a fost amânat în legătură cu declanşarea pandemiei de coronavirus.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.06.19 19:09 Mihai
    Eu socot ca demult era necesar asa ceva si la noi in Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.