Cultură şi sport

JUCATORII FC FC SPERANTSA (NISPORENI) SUSPENDIȚI PENTRU UN AN PENTRU PARTICIPAREA LA MECIURI TRUCATE

06 august, 2020

Trei fotbaliști ai clubului de fotbal (FC) „Speranța” (Nisporeni) - moldoveanul Mihai Bolun, rusul Matvei Guiganov și ucraineanul Alexander Nasonov au fost suspendați pentru un an deoarece au participat la meciuri trucate. Acestor jucători li se interzice accesul pe orice stadion din RM.

Potrivit corespondentului sportiv al INFOTAG, această decizie a fost luată de Comitetul de Etică al Federației de Fotbal din Moldova. FC "Speranța" a expediat un avertisment scris că, în cazul unor încălcări repetate, clubul va fi pedepsit și mai grav.

De asemenea, a fost trimis un avertisment similar și debutantului Diviziei Naționale FC „Florești”.

„Această decizie a fost luată pe baza unor rapoarte oficiale, videoclipuri transmise de UEFA și corporația internațională Sportradar, cu privire la meciurile trucate, precum și date de la casele de pariuri, deoarece au existat încălcări ale statutelor FFM, UEFA, FIFA și ale regulamentelor acestora”, a explicat președintele Comitetului de Etică, Iurie Georghiță.

Decizia a intrat în vigoare la 5 august.

Președintele comitetului a mai spus că în zilele următoare vor fi invitați reprezentanți ai cluburilor din Divizia Națională și Divizia A, care sunt suspectați de organizarea meciurilor trucate și a pariurilor.

Federația Moldovenească de Fotbal a făcut apel la comunitatea fotbalistică și la organele de drept, pentru a ajuta Federația în lupta împotriva meciurilor trucate.

După șapte meciuri ale Campionatului Moldovei de fotbal, echipa "Speranța" are la activ 5 puncte și ocupă locul 7. Jucătorii descalificați au luat parte la meciurile în care echipa a remizat de două ori și a câștigat o dată. Rezultatele meciurilor nu au fost anulate și înfrângerile tehnice ale FC "Speranța" nu au fost luate în considerare.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.08.07 18:59 Svetlana
    Este o rusina mare pentru Moldova si fotbal moldovenesc.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.