Cultură şi sport

CONSILIUL AUDIOVIZUALULUI RECOMANDĂ DEZBATERILE PREELECTORALE NUMAI PE CANALUL PUBLIC DE TELEVIZIUNE

01 septembrie, 2020
<mt_str50>

Consiliul Audiovizualului recomandă organizarea dezbaterilor preelectorale numai pe canalul public de televiziune - Moldova 1. Potrivit agenţiei INFOTAG, Consiliul a expediat aceste recomandări Comisiei Electorale Centrale, care urmează să aprobe Regulamentului privind reflectarea campaniei electorale la alegerile prezidențiale.

„Luând în considerare contextul pandemiei de COVID-19, numărul mare de infectări zilnice cu noul coronavirus, dar și practica multor țări, în Regulament să fie indicat ca dezbaterile publice pe perioada campaniei electorale la alegerile prezidențiale din 01 noiembrie 2020 să fie organizate de furnizorul public de televiziune și aceste dezbateri să fie retransmise, în regim live, de restul posturilor de televiziune, pentru ca respectivii candidați la prezidențiale să nu fie obligați, în această perioadă, să se deplaseze la toate posturile de televiziune care sunt obligate să desfășoare dezbateri electorale”, se spune în decizia Consiliului.

Decizia finală privind acoperirea campaniei electorale în mass-media nu a fost încă luată. Acesta trebuie aprobată de Comisia Electorală Centrală, ținând cont de recomandările Consiliului Audiovizualului. Propunerile respective au atras deja critici din partea politicienilor, politologilor și canalelor TV, care nu intenționează să retransmită dezbaterile canalului public de televiziune.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.09.03 10:12 Andrei
    Este bine, simplu si clar.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.