Cultură şi sport

LA CHIȘINĂU A FOST SĂRBĂTORITĂ ANIVERSAREA DE 200 DE LA EXILAREA ÎN BASARABIA A POETULUI RUS ALEXANDR PUȘKIN

21 septembrie, 2020
<mt_str50>

Luni, Chișinăul a sărbătorit 200 de ani de la începutul exilului basarabean al lui Alexandru Pușkin. Potrivit agenţiei de presă INFOTAG, exilul marelui poet rus prin părţile noastre a început pe 21 septembrie 1820.

Pentru dimineaţa acestei zile, era planificată o depunere de flori la bustul lui Pușkin din grădina publică Ștefan cel Mare de către conducerea republicii. Cu toate acestea, cu o zi înainte, mesajul a fost anulat. La depunerea florilor au participat personalități publice, scriitori, activiști civici, reprezentanți ai Ambasadei Rusiei în Moldova și ai organizației Rossotrudnichestvo. La ceremonia oficială nu au participat politicieni.

Președintele Igor Dodon a vizitat Casa-Muzeu Pușkin, unde poetul a trăit în primele luni ale exilului său basarabean.

„Până astăzi, a fost finalizată prima etapă a reconstrucției casei-memoriale - reparația capitală a acoperișului. Până la sfârșitul anului, urmează să fie efectuate lucrări de finisare interioare și reparată fațada. Am adresat mulțumiri companiei de construcții pentru lucrările calitative care au fost realizat în termene record – în doar două luni”, a spus Dodon pe pagina sa de facebook.

El a reamintit că banii necesari pentru reconstrucția muzeului au fost alocate de către prietenul său, omul de afaceri rus Igor Ciaika.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.