Cultură şi sport

ZILELE EUROPENE ALE PATRIMONIULUI SE VOR DESFĂȘURA ÎN MOLDOVA ÎN FORMAT NOU

21 septembrie, 2020

Zilele Europene ale Patrimoniului 2020 în Moldova încep luni și, din cauza crizei pandemice, se vor desfășura într-un format nou . potrivit agenţiei de presă INFOTAG, despre aceasta au anunțat în cadrul conferinței de presă reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Șefa direcției cultură, Svetlana Pociumban, prezentând programul desfășurării evenimentelor, a comunicat că un rol important în cadrul festivalului va fi acordat patrimoniului cultural național.

Potrivit spuselor ei, timp de o săptămână, un grup de voluntari, inclusiv studenți de la universitatea de stat ”Ion Creangă” vor merge în nouă localități din șase raioane a Moldovei, cu acțiuni de salubrizare și discursuri pentru localnici în scop de promovare a patrimoniului cultural.

Pe 4 octombrie la postul de televiziune Moldova 1, vor fi prezentate totalurile campaniei.

Ministrul Igor Șarov a menționat că ”acțiunile de promovare a patrimoniului cultural trebuie efectuate în fiecare zi, cu acest prilej a fost creat disciplina şcolară ”Descoperă Moldova” pentru elevii claselor 10-12, care vor studia istoria patrimoniului cultural”.

Anual, în luna septembrie, în cele 50 de țări semnatare ale Convenției Culturale Europene (1954), sunt marcate Zilele Europene ale Patrimoniului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.