Cultură şi sport

CAMPIONATUL REPUBLICII MOLDOVA LA BOX S-A ÎNCHEIAT

09 noiembrie, 2020

În weekend, s-a încheiat Campionatul național de box, care s-a desfășurat la Chișinău. Potrivit agenției INFOTAG, boxerii de la Chișinău au adunat cele mai multe medalii – 10.

Luptele s-au desfășurat în opt categorii de greutate, aprobate pentru turneul de box la Jocurile Olimpice de vară, care se presupune că vor avea loc în Japonia în 2021. Campionii țării au devenit: la categoria 52 kg – Nicolai Bunescu (antrenor Igor Cernencov) - câștigător din prima rundă cu un avantaj clar, la categoria 57 kg – Dorin Bucșa (antrenor Igor Untilă) – 5:0, la categoria 63 kg – Alexandru Paraschiv (antrenor Iurie Paraschiv) – 5:0, la categoria 69 kg – Dumitru Galagoț (antrenor Alexandru Curoșu) – 5:0, la categoria 75 kg – Andrei Vremea (antrenor Feodor Ceban) - 5:0, la categoria 81 kg – Andrei Chiriacov (antrenor Anatolie Dovgopol) - 3:2, la categoria 91 kg – Liviu Munteanu (antrenor Igor Untilă) - 5:0, la categoria +91 kg – Alexei Zavatin (antrenor Petru Caduc) - 3:2.

Câștigătorii au primit medalii comemorative și diplome onorifice, iar campionii au primit și recompense materiale de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, precum și de la Federația de Box din Moldova.

Campionatul s-a desfășurat fără spectatori, cu respectarea tuturor regulilor stabilite de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.