Cultură şi sport

ȘEFUL BERD ÎN MOLDOVA: BNM A OBŢINUT SUCCES ȘI CONTINUĂ SĂ URMEZE ACEASTĂ CALE

04 iunie, 2021

Banca Națională a Moldovei (BNM) a obținut succes și continuă să urmeze această cale, a declarat vineri, şeful misiunii permanente a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în Moldova, Angela Sax, în cadrul conferinței în format video „Recuperarea economică în post-pandemie: realități și perspective”.

Potrivit INFOTAG, ea a spus că asigurarea stabilității economice și financiare în Republica Moldova pe parcursul a 30 de ani de independență a necesitat „muncă grea și determinare”, dar astăzi se poate spune că BNM a obținut succes.

„Stabilitatea, fiabilitatea, încrederea sunt conceptele cheie pentru politica monetară. Toate acestea necesită mult timp, dar este la fel de important și dificil de menținut nivelul atins. Deaceea sunt vitale stabilitatea și independența BNM. Astăzi, putem spune că BNM este o instituție matură, în paralel, cu extinderea setului de instrumente ale băncii, a crescut profesionalismul personalului”, a spus Sax.

Sachs a subliniat că dezvoltarea în continuare a țării este imposibilă fără reforme în domeniul statului de drept și lupta împotriva corupției.

„Autoritățile trebuie să continue reformele și să îmbunătățească guvernanța. Și aici BNM servește ca exemplu ”, a spus Angela Sax.

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2021.06.04 18:07 Fima
    EBRD are mare interese in Moldova si nu numai in sectorul bancar...
  2. 2021.06.04 18:13 Eva
    Cum asa santimplat ca acum BERD este unicul stapinul lin portul Jurjulesti?
  3. 2021.06.04 18:15 Ozea
    BERD sa face investitiile in Moldova da niciodata nu sa uita despre propriu interes...
  4. 2021.06.05 12:52 David
    BERD ajuta mult si nu uita profitul sau...
  5. 2021.06.05 12:53 Olesea
    Prin creditarea BERD cauta cele mai bune active in Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.