Cultură şi sport

CHIȘINĂU ȘI PARIS AU SEMNAT O CONVENȚIE DE PARTENERIAT ÎN DOMENIUL EDUCAȚIEI

06 septembrie, 2021

Chișinău și Paris au semnat o Convenție de Parteneriat în domeniul educației. Potrivit agenției INFOTAG, documentul a fost semnat în timpul vizitei ministrului francez de Externe Jean-Yves Le Drian la Chișinău. Convenția a fost semnată de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Ministerului Educației și Cercetării, Ambasadei Franței în Moldova, Alianței Franceze în Moldova, Organizației Internaționale a Francofoniei și Agenției Universitare a Francofoniei.

Un comunicat al MAEIE notează că Convenția își propune să asigure recunoașterea internațională a învățământului bilingv din Moldova și reconfirmă calitatea înaltă a studiilor bilingve în cadrul a opt licee incluse în proiect.

„Semnarea Convenției de parteneriat transmite un puternic mesaj de susținere proiectului claselor bilingve francofone în instituțiile de învățământ din țara noastră”, consideră șeful diplomației moldovene Nicu Popescu.

Oficialul a discutat și cu reprezentanții corpului didactic despre eforturile care pot fi efectuate pe plan extern pentru sprijinirea formării inițiale și continue a profesorilor care predau în clasele bilingve francofone.

„Fortificarea competențelor de cunoaștere a limbilor străine și valorificarea oportunităților de formare pentru tinerii din Republica Moldova este una din prioritățile diplomației moldovene. Ministerul de Externe va continua să promoveze acest obiectiv și în cadrul altor vizite de nivel înalt”, a punctat ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.09.06 14:40 Vadim
    Pentru elevii asa ceva este un pas mai innainte, asta sa arata ca avem progres cu Franta.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.