Economie

DIN 1 MARTIE 2014 TRANSPORTUL PUBLIC DE CĂLĂTORI VA AVEA PLĂCUŢE DE ÎNMATRICULARE DE CULOARE GALBENĂ

23 ianuarie, 2014

Începând cu 1 martie 2014 microbuzele, autobuzele, taxiurile care activează în condiţii legale vor avea plăcuţe de înmatriculare de culoare galbenă. O decizie în acest sens a fost aprobată miercuri de guvern.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, a declarat după şedinţa guvernului că acest lucru va securiza transportul de călători şi va asigura o evidenţă strictă a transportului care activează legal.

„De asemenea, acest lucru va responsabiliza cetăţenii să utilizeze transportul care îndeplineşte cerinţele de securitate în transportarea călătorilor. Numărul sporit al accidentelor rutiere din ultimul timp, cu implicarea vehiculelor care transportă călători, impune necesitatea adoptării unui şir de măsuri menite să schimbe starea de lucruri”, a spus Filip.

Ministrul a menţionat că procesul de schimbare a plăcuţelor va începe pe 1 martie, iar posesorii unităţilor de transport vor avea la dispoziţie şase luni pentru a schimba plăcuţele de înmatriculare.

Filip a spus că acestea nu se vor deosebi de cele actuale, unica deosebire fiind culoarea plăcuţelor. Costul unei plăcuţe de înmatriculare va fi de 340 de lei.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2014.01.23 12:27 Nicolai
    Inca un truc de la Registru de a mai face niste bani in plus.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.