Economie

CONSILIUL COALIŢIEI PRO-EUROPENE DE GUVERNARE VA AUDIA REZULTATELE NEGOCIERILOR CU FMI

30 ianuarie, 2014

Coaliţia Pro-Europeană de Guvernare (CPEG) va desfăşura joi o şedinţă, în cadrul căreia vor fi audiat rezultatele negocierilor cu reprezentanţii FMI.

Liderul Partidului Liberal Reformator, Ion Hadârcă, a comunicat corespondentului „INFOTAG” că „în cadrul şedinţei Consiliului urmează a discuta rezultatele vizitei Misiunii FMI, însă este prematur să vorbim despre careva detalii”.

„Au apărut întrebări în privinţa Politicii bugetar-fiscale. De asemenea, vom discuta decizia Curţii Constituţionale, care a declarat neconstituţională plafonarea taxelor locale. În privinţa cotei TVA în agricultură nu am informaţii, deoarece nu am făcut parte din grupul de negociatori”, a menţionat Hadârcă.

După cum a comunicat anterior „INFOTAG”, ultimele consultări între CPEG şi reprezentanţii FMI urmau să aibă loc pe 29 ianuarie. În legătură cu divergenţele apărute membrii Misiunii şi-au prelungit vizita în Moldova. Principala disonanţă a părţilor – cota TVA în agricultură, care din 2014 a fost redusă de la 20% la 8%. Misiunea FMI nu este de acord cu o astfel de micşorare, insistând asupra unui TVA unic pentru toţi de 20%.

La momentul actual autorităţile Republicii Moldova nu au un Program de Cooperare cu FMI. Anteriorul Memorandum de trei ani a expirat la finele lunii aprilie 2013. Anterior şeful guvernului, Iurie Leancă, declara despre dorinţa Cabinetului său de miniştri de a semna un nou Memorandul cu FMI, invitând fondul, cu această ocazie, să trimită în ianuarie 2014 o misiune.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.