Economie

​BERD VA CONTINUA EFORTURILE DE ATRAGERE A INVESTIŢIILOR ÎN MOLDOVA

30 mai, 2014

BERD va continua să depune eforturi pentru atragerea investiţiilor în Moldova, inclusiv în domeniul eficienţei energetice, parteneriatului public-privat, businessului mic şi mediu. Anunţul a fost făcut joi, în cadrul întrevederii cu vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, noul director al BERD pentru Europa de Est şi Caucaz, Francis Malige.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la serviciul de presă al Ministerului Economiei, la întrevederea cu delegaţia BERD s-a discutat în ce mod banca poate susţine realizarea în Moldova a proiectelor din domeniul eficienţei energetice, gestionării resurselor acvatice, sistemului centralizat de termificare, infrastructurii.

Lazăr a menţionat caracterul dinamic al cooperării cu echipa locală a BERD, remarcând programele realizate în republică cu ajutorul acesteia de finanţare a eficienţei energetice MoSEFF şi MoREEFF.

„Acestea se pliază pe necesităţile sectorului privat şi se înscriu perfect în politica promovată de guvern în domeniul eficienţei energetice”, a spus vicepremierul, exprimând recunoştinţă şi pentru aportul BERD la elaborarea bazei tehnico-economice de construcţie a gazoductului Ungheni-Chişinău.

Ministrul a solicitat suportul BERD şi în depistarea celor eficiente soluţii şi modele de dezvoltare a instrumentelor pentru finanţarea businessului, soluţionarea problemelor investiri în industrie în condiţiile curândei semnări a Acordului de comerţ liber cu UE.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.