Economie

​PARLAMENTUL AR PUTEA APROBA MĂSURILE DE SUSȚINERE A PRODUCĂTORILOR AGRICOLI

18 septembrie, 2014

Guvernul a propus Parlamentului să adopte un șir de stimulente fiscale pentru agricultori. În proiect de lege în acest sens a ajuns pe masa deputaților.

Potrivit agenției ”INFOTAG”, documentul prevede că până la data de 30 noiembrie față de producătorii și procesatorii de fructe, legume și struguri nu vor fi aplicate modalitățile de executare silită a obligațiunilor fiscale și a altor plăți în bugetul public național, precum și acțiuni de suspendare a operațiunilor cu conturile bancare.

Mai mult decât atât, până la 30 noiembrie față de producătorii agricoli nu vor fi aplicate penalități pentru restanțele la bugetul public național existente la data punerii în aplicare a legii. De asemenea, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat nu va aplica executarea silită a obligațiunilor fiscale până la data de 30 noiembrie.

În acest sens, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va prezenta în termen de 15 zile Inspectoratului Fiscal, Casei Naționale de Asigurări Sociale și Companiei de Asigurări în Medicină lista producătorilor și procesatorilor de fructe, legume și struguri care beneficiază de aceste înlesniri. La rândul lor, producătorii car doresc să figureze în această listă trebuie să prezinte în termen de 10 zile Ministerului Agriculturii o cerere și alte documente care confirmă activitatea de producere și procesare.

”INFOTAG” precizează: Aceste stimulente fiscale fac parte din măsurile aprobate de Guvern pentru susținerea producătorilor agricoli autohtoni, după impunerea restricțiilor la import de către F.Rusă.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.