Economie

​MINISTRUL ECONOMIEI ANDRIAN CANDU NEGOCIAZĂ MICŞORAREA TARIFULUI LA GAZELE RUSEŞTI

02 octombrie, 2014

Vicepremierul moldovean, Andrian Candu, ministrul Economiei a avut, la Moscova, întrevederi cu reprezentanţii Guvernului rus şi ai concernului Gazprom, în cadrul cărora s-a convenit asupra unor condiţii favorabile pentru livrarea gazelor ruseşti în Republica Moldova.

Potrivit agenţiei “INFOTAG”, este pentru prima dată în ultimii ani când Guvernul moldovean reuşeşte o înţelegere prealabilă cu Rusia în chestiunea gazelor, anterior discuţiile fiind purtate pe ultima sută de metri sau chiar după 31 decembrie.

„Contractul actual la exportul gazelor expiră la 31 decembrie. Din cauza termenelor restrânse, probabil, nu vom reuşi să semnăm altul nou, însă, am convenit ca actualul acord să fie prelungit”, a declarat Andrian Candu, în cadrul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune MIR (care emite în tot spaţiul CSI – “I”).

Potrivit oficialului, au fost demarate procedurile tehnice în acest sens, inclusiv, în interiorul concernului Gazprom.

„Mai avem două chestiuni de discutat. Prima – reducerea tarifelor la gaze pentru Republica Moldova – şi noi credem că există o justificare economică în acest sens. Şi doi, vom discuta despre restructurarea unor datorii istorice la gaze”, a adăugat ministrul democrat Andrian Candu.

“INFOTAG” precizează: Acordul moldo-rus în domeniul gazelor a fost prelungit, prin anexe, de mai multe ori, în ultimii ani.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2014.10.02 16:35 Xenofond
    Bine face dl Candu...
  2. 2014.10.02 16:38 Irina
    Nu stiu daca Candu este cea mai potrivita candidatura pentru ministru economiei?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.