Economie

​UNIUNEA EUROPEANĂ A OFERIT MOLDOVEI ȘANSA DE A DEVENI UN STAT COMPETITIV ȘI DEMOCRAT – ANDRIAN CANDU

22 octombrie, 2014

Uniunea Europeană a oferit Moldovei o șansă unică de a se transforma din cel mai sărac stat din Europa, într-un stat modern, competitiv și democrat în care se respectă dreptul și libertatea, a declarat viceprim-ministrul, ministrul economiei Andrian Candu.

Potrivit agenției „INFOTAG”, care citează interviul său pentru Deutsche Welle, Candu a menționat, că doar în cazul integrării europene a RM, vor fi garantate drepturile consumatorilor, iar concurența loială va deveni un lucru obișnuit.

„UE ne-a demonstrat de multe ori că este deschisă pentru Moldova. Îndeosebi aceasta s-a simțit în aprilie, când cetățenii RM au primit posibilitatea de a călători fără vize în țările UE. Eu știu că Europa va susține Moldova în sectorul energetic, aceasta mi-a fost clar după ce UE și-a luat răspunderea de a oferi ajutor financiar în prelungirea gazoductului de la Ungheni spre Chișinău”, a spus el.

Candu a menționat că până la finele lunii noiembrie, el va purta consultări cu Comisarul European pentru Energie, Gunther Oettinger, scopul cărora va fi informarea detaliată reciprocă privind măsurile ce trebuie luate pentru a asigura populația Moldovei cu gaze naturale, petrol și cărbune.

„Este important ca noi să putem prezenta companiilor germane, ce au interes față de țările Europei de Est, posibilitățile investiționale ale Moldovei. Cu oficialii germani au fost discutate problemele cu care se înfruntă Moldova, inclusiv problema securității energetice, embargoul rusesc, impus la fructele și legumele din Moldova”, a menționat Candu.

Andrian Candu a accentuat atenţia pe deschiderea pe care o demonstrează autoritățile germane față de Republica Moldova, precum și dorința Germaniei de a sprijini autoritățile moldovenești în abordarea provocărilor viitoare pentru integrarea Republicii Moldova în UE.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.