Economie

​HOTELUL NEFINISAT DIN CENTRUL CHIŞINĂULUI A FOST SCOS LA VÂNZARE PENTRU 1,6 MIL. DE EURO

28 octombrie, 2014

Cădirea nefinisată a unui hotel în centrul Chişinăului, pe strada Bucureşti 66 a fost scoasă la vânzare.

Terenul pentru construcţia unui mic hotel a fost procurat anterior de cunoscutul businessman în Moldova, Călin Vieru.

„Terenul pe care este amplasată clădirea nefinisată îmi estre cunoscut. În momentul achiziţionării aici se afla o casă un etaj. Aceasta ani al rând a servit drept oficiul din care administram afacerile”, a relatat businessmanul corespondentului agenţiei „INFOTAG”.

S-a decis construcţia unui hotel. Pentru construcţia unui astfel de edificiu vorbeau mulţi factori.

„Terenul este amplasat în centrul capitalei. Pentru a administra cu succes businessul hotelier aceasta este o circumstanţă substanţială. Oaspeţii preferă să se cazeze în hoteluri din centrul oraşului, nu la periferii. Terenul vecinează cu ambasada României. Cu un cartier mai jos este clădirea Guvernului RM şi multe ministere. Respectiv, pentru asigurarea ordinii publice în acest raion sunt luate măsuri sporite de securitate, ceea ce pentru clienţii hotelului întotdeauna este un mare avantaj”, a spus Călin Vieru.

Însă proiectul de edificare a unui hotel de prestigiu nu a fost realizat.

„După despărţirea de soţie am lăsat tot imobilul comun, inclusiv fundamentul pentru hotel, copiilor. Presupuneam că construcţia hotelului va fi finisată, şi ei, inclusiv, vor deveni proprietarii acestuia”, a spus Vieru.

Potrivit spuselor sale, aceasta nu s-a întâmplat deoarece în curând după divorţ fosta soţie a vândut terenul companiei „Zepter”.

„Cine acum a atârnat bannerul de vânzare pe clădirea nefinisată nu ştiu”, a spus Călin Vieru, menţionând că este imposibil de a vedea în capitalele ţărilor lumii clădiri nefinisate chiar în inima oraşului.

În opinia businessmanului, un astfel de fenomen este „inadmisibil” atât din punct de vedere estetic, cât şi a afacerilor.

Telefonând la numărul indicat în anunţ, corespondentului „INFOTAG” i s-a spus că suprafaţa clădirii de opt etaje este de 3,3 mii m2, este finisată la 67% şi obiectul are „permisiune pentru construcţia unui hotel”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2014.10.28 16:47 Pavel
    Calin acuma toate active sa tine de peste hotare - nu in Moldova!!!
  2. 2014.10.28 16:50 Nicolae
    Calin deja nu are asa capacitate care el avea in 2001-2010.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.